Belgische thrillride “Extazy” verkocht aan Irak

Droevig nieuws voor de Belgische kermisfanaten. De thrillride Extazy is verkocht aan het buitenland, meer bepaald aan het verre Irak. De Extazy was een attractie van het type Flipper gebouwd door het Libanese bedrijf Cedercom.

 

De Extazy van de Belgische exploitanten Steve Stappers en Zeppieri is verkocht aan het buitenland. Het gaat om een Flipper attractie van de Libanese fabrikant Cedercom die haar intrede maakte op de Belgische kermissen in 2013 tijdens de Carnavalskermis van Sint-Truiden.

In 1994 werd de attractie ontworpen en reisde eerst rond met de Franse exploitant Garcia en later met de andere Franse exploitant Kiener voor deze in 2013 naar België kwam. Nu is de attractie verkocht aan Baghdad City Games Zayouna in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Door de transfer naar het Midden-Oosten is de kans heel erg klein dat deze nog ooit zal terugkeren naar België.

 

Steve Stappers verkocht de Extazy om plaats te maken voor een nieuwe thrillride. De Belgische exploitant kocht immers een Remix van de Britse fabrikant Tivoli. De thrillride is gedoopt tot Techno Power en reisde voordien rond met de Franse exploitant Wittig. De première vond plaats tijdens de Winterfoor van Geraardsbergen.

 

 

Bronnen: funfairworldwide & polypweb