Spectaculair element in aanbouw bij nieuwe achtbaan PowerPark

Het Finse pretpark PowerPark gaat in 2020 uitpakken met een grote nieuwe achtbaan, dat heeft het pretpark aan onze redactie laten weten. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang en zijn er al heel wat trackdelen geplaatst. Daarnaast is op recente bouwfoto’s een zeer spectaculair en uniek element te zien.

 

Eind vorig jaar berichtten we jullie al over het feit dat er compleet uit het niets trackdelen en supports waren aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom was het een raadsel wat er met de trackdelen zou gebeuren.

 

Grote nieuwe achtbaan:

In eerste instantie was het niet duidelijk voor wat de nieuwe trackdelen zouden dienen. Was dit voor een renovatie van Junker, zou Junker worden uitgebreid met extra track of zou er een compleet nieuwe achtbaan gebouwd worden. In december van 2019 werden extra funderingen gegoten waardoor de eerste optie afviel.

Begin januari 2020 heeft het pretpark aan onze redactie bevestigd dat het bezig is met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. De nadruk werd gelegd op het feit dat het een zeer grote achtbaan zal worden. Dit doet vermoeden dat PowerPark terug opnieuw de snelste en hoogste achtbaan van Finland zal proberen te bouwen nadat Junker in 2019 de records verloor aan Taiga in Linnanmäki. Daarnaast stuurde het park ook al verschillende teaser video’s uit om de fans warm te maken voor de nieuwe investering.

 

‘World first’ voor Gerstlauer

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die zal instaan voor de nieuwe achtbaan van 2020. Daarnaast hebben we uit betrouwbare bronnen dicht bij Gerstlauer vernomen dat de nieuwe achtbaan iets zal worden wat nog nooit eerder gedaan is door Gerstlauer. PowerPark zal in de lente meer communiceren over het spectaculaire project.

Eind december 2019 werden de eerste trackdelen geplaatst voor de nieuwe groene achtbaan. Interessant is te zien dat de achtbaan over de weg gaat richting de locatie van de outdoor kartbaan. De achtbaan komt tussen en boven het kartcircuit te liggen. Het is de eerste keer dat een attractie van het pretpark gebouwd wordt op dit gedeeld van het park. Dit toont aan dat het een grote achtbaan zal worden.

Ondertussen zijn nieuwe foto’s opgedoken van de achtbaan waarbij een zeer speciaal element te zien is. Het is nog niet duidelijk of dit de ‘world first’ is waarvan gesproken werd, of dat er iets bijzonders staat te gebeuren zoals het wereld uniek element dat Gerstlauer bouwde op Kärnan in Hansa Park.

Junker

Junker werd gebouwd in 2015 door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een Infinity Coaster met een tracklengte van 860 meter. In totaal is de achtbaan 40 meter hoog en wordt er een snelheid van 104,4 km/u bereikt. Naast de enorm krachtige lancering zijn er ook 3 inversies op de achtbaan terug te vinden.

 

De volledige bouw van het project kan u hier volgen.

 

 

Foto’s: jaaskanloma