SeaWorld San Diego plaatst laatste trackdeel op Dive Coaster Emperor

Het Amerikaanse dieren- en pretpark SeaWorld San Diego is volop bezig met de bouw van hun nieuwste achtbaan Emperor. Deze Dive Coaster van B&M heeft sinds kort een compleet parcours, door het plaatsen van het laatste trackdeel. Ook werd het eerste treintje al geïnstalleerd op de baan.

 

Bij SeaWorld San Diego zal het nieuwe seizoen een nieuwe achtbaan betekenen. Na Electric Eel, een Sky Rocket II achtbaan gebouwd door Premier Rides in 2018 en Tidal Twister, een Horizontal Skywarp van Skyline Attractions in 2019, zal het park dit jaar een Dive Coaster van B&M openen. Onlangs werd het laatste trackdeel van de baan geplaatst, waardoor de baan nu een compleet parcours heeft. Verder werd ook al het eerste treintje op de baan geplaatst, waardoor we deze achtbaan binnenkort voor eerst tot leven zullen zien komen bij de testritten.

 

 

Emperor

Emperor is een Dive Coaster gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger en Mabillard, beter gekend als B&M. Deze achtbaan is 46,6 meter hoog en heeft een verticale drop van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u bereikt worden en zullen de inzittenden driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew.

 

 

Meer weten over Emperor en de bouw volgen kan hier.

 

Bron en foto: SeaWorld