Tidal Twister wordt nieuwe achtbaan SeaWorld San Diego

Enkele weken geleden lekte, dankzij een bouwaanvraag, al uit dat SeaWorld San Diego in 2019 een nieuw type achtbaan wil openen in 2019. Ondertussen maakte het park ook alle details bekend. De nieuwe achtbaan zal de naam Tidal Twister dragen en gebouwd worden door Skyline Attractions.

 

Wat eerder al vermoed werd is ondertussen bevestigd, Skyline Attractions zal de nieuwe achtbaan van SeaWorld San Diego leveren. Deze achtbaan zal de naam Tidal Twister dragen. Wie plaatsneemt in deze unieke achtbaan zal aan 50 km/h doorheen het parcours rondjes maken, tijdens de rit ervaar je een Zero G Roll.

 

 

De achtbaan wordt van het type Skywarp met een Horizon lay-out. Deze baan werd voorgesteld op IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) beurs van 2016. Een andere achtbaan van dit type, de versie met de verticale lay-out werd dit jaar voor het eerst gebouwd in Six Flags Discovery Kingdom.