Eerste kermis in Saudi-Arabië met Europese topattracties groot succes

In oktober werden Europese kermisfanaten met verstomming geslagen toen Themeparkfreaks berichtte over het onmiddellijke vertrek van meer dan 20 topattracties van de Europese kermissen naar Saudi-Arabië. Alle attracties verdwenen naar Riyadh in Saudi-Arabië om daar deel te nemen aan Winter Wonderland. Deze kermis blijkt nu zo’n groot succes te zijn, dat deze mogelijk verlengd zal worden.

 

Het was een donkere dag voor kermisliefhebbers toen Themeparkfreaks in oktober onthulde hoe meer dan 20 topattracties Europa plotseling hadden verlaten. Het nieuws sloeg in als een bom, want alles gebeurde enorm snel waardoor niemand de kans kreeg om afscheid te nemen van zijn of haar geliefde attractie.

Het was de Britse exploitant Mellors die in opdracht van Saudi-Arabië Europese attractie opgekocht heeft en naar het verre land bracht. Daar werden ze opgesteld in Riyadh om deel te nemen aan Winter Wonderland, de allereerste kermis van het land.

Riyadh Winter Wonderland ging van start op 20 oktober 2019 en duurde 3 maanden. De eerste kermis van het land werd een groot succes. Achteraf gezien kon het bijna ook moeilijk anders, want met zoveel topattracties was het zelf een kermis waar de meeste steden in Europa alleen maar jaloers konden op zijn. Het succes blijkt nu zo groot te zijn dat de kermis mogelijks verlengd zal worden.

 

Meer dan 20 attracties verdwenen:

Heel wat toppers verdwenen naar Saudi-Arabië. Zo verdwenen de Beast Top Scan en de Amazing Confusion uit het Engelse pretpark Fantasy Island. Ook Circus Welt, Cyber Space Capriolo, het funhouse Alpen Hotel, vrijevaltoren Power Tower 2 en Wildwasserbahn 1 gingen naar het Midden-Oosten.

Verder verdwenen ook de Take Off en de Airmaxx. Een reuzenrad en 4 achtbanen moesten er ook aan geloven. Het pijnlijkste nieuws was het verdwijnen van Teststrecke, dit is een dubbele looping coaster van Schwarzkopf die een topsnelheid bereikt van 83,7 km/u.

Sommige attracties zouden slechts uitgeleend zijn en op termijn misschien kunnen terugkomen naar Europa. Andere attracties zijn definitief verkocht. Dat Riyadh Winter Wonderland nu een groot succes blijkt te zijn, is zeer goed nieuws voor Saudi-Arabië, maar minder goed nieuws voor Europa. Hiermee lijkt de kans kleiner te worden dat we ooit nog onze geliefde attracties zullen terug zien.

De volledige lijst van verdwenen attracties kan je hier raadplegen.

 

 

Bron: funfairworldwide