Happy Valley Shenzhen opent haar Powersplash coaster

In het Chinese Happy Valley Shenzhen opende op 1 oktober een nieuwe achtbaan. De achtbaan werd vervaardigd door Mack Rides en is van het type Powersplash. Wij kennen dit type uiteraard van Pulsar in Walibi Belgium.

 

Het Chinese pretpark Happy Valley Shenzhen opende op 1 oktober haar Pulsar-kloon. Deze achtbaan is van het type Powersplash en wordt getypeerd door de twee hoge spikes en een gigantische splash. De naam van de nieuwe aanwinst is eenvoudig Power Splash.

 

 

Power Splash

Deze triple-launch shuttle-achtbaan lanceert je geleidelijk tot 101 km/h en heeft een hoogte van 45 meter. Na de laatste lancering passeer je het waterbassin, dat dan nog leeg is. Eenmaal de boot van 20 personen is gepasseerd, wordt het bassin in enkele seconden opgevuld met water, wat resulteert in een gigantische splash op het einde van de rit. Het allereerste exemplaar van dit type achtbaan opende in 2016 in Walibi Belgium met Pulsar.