Eerste baandelen achtbaan Max & Moritz geplaatst in de Efteling

Op de bouwplaats van de nieuwe familie-achtbaan Max & Moritz kwamen vanochtend de eerste tien baandelen aan in de Efteling! Meteen werden de eerste trackdelen opgebouwd. Max & Moritz wordt een duelleerde aangedreven achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides die in 2020 zal openen voor het publiek.

 

Vanaf nu zullen elke dag, voor openingstijd, nieuwe baandelen worden gebracht. In totaal zijn er ruim 60 baandelen en 212 kolommen nodig voor de dubbele familie-achtbaan Max & Moritz. De opbouw van de baan startte maandag vanaf de linkerkant van het stationsgebouw, aan de kant van restaurant De Steenbok.

 

Dubbele familie-achtbaan

Max & Moritz wordt een dubbele achtbaan met twee tracks: een spoor voor Max en een spoor voor Moritz. Er zijn blauwe baandelen voor Max en groene voor Moritz. Deze gekleurde baandelen zijn gefabriceerd door Duitse fabrikant Mack Rides. Op de bouwplaats lopen daarom ook dagelijks supervisors van Mack Rides rond.

Veel schuine en korte bochten

Max & Moritz is een ‘powered coaster’: dit betekend dat de treintjes elektrisch worden aangedreven. Daardoor hoeven ze niet vanaf grote hoogte te vertrekken en kunnen de treinen in snelheid variëren. De maximale hoogte van de baan is daarom slechts 6 meter. Maar doordat de treinen veel schuine en korte bochten maken, lijkt het alsof de achtbaan best hard gaat, terwijl de maximumsnelheid slechts 36 kilometer per uur is. Een echte familie-achtbaan dus! 

Een ritje op de achtbaan zal 2 minuten en 30 seconden duren en tijdens de rit zijn er krachten van 1,8 G te voelen. Daarnaast zijn sommige bochten tot wel 40° gedraaid wat de rit ervaring extra spannend maakt.

 

YouTube-serie ‘The Making-of Max & Moritz’

In de nieuwe 10-delige YouTube-serie ‘The Making-of Max & Moritz’ krijg je elke twee weken een update over de bouw van de nieuwe dubbele familie-achtbaan. De volgende aflevering zie je op donderdag 17 januari 2020. Ondertussen kan je de bouw van dit interessante project ook hier op onze website volgen.

 

Bron & Foto’s: Efteling