Mack Rides onthult waterachtbaan mét looping en nieuw darkride-systeem

De Duitse firma Mack Rides blijft maar innoveren. Nadat vorige week bekend raakte dat de fabrikant stiekem werkt aan nieuwe flat rides, hebben ze tijdens een Duits evenement voor fans hun “Power Loop” voorgesteld: een waterachtbaan met een verticale looping. Daarnaast lichtten ze ook de sluier van een innovatief nieuw darkride-systeem.

 

Eind januari vond in Europa Park de FKF Convention plaats, een fandag ingericht voor en door Duitse kermis- en pretparkfans. Tijdens een presentatie van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides werd een tip van de sluier opgelicht over mogelijke nieuwe attracties.

 

Pulsar 2.0

De meest belangrijkste is de “Power Loop”. Dit wordt een volgende iteratie van hun zogenaamde “PowerSplash”, die in 2016 werd gelanceerd met Pulsar in Walibi Belgium. Het grootste verschil is dat bezoekers tijdens een ritje op deze nieuwe attractie ook nog achterwaarts en voorwaarts door een grote verticale loop razen. Voor de rest blijft de rit nagenoeg identiek aan die van de “Power Splash”. Inclusief de twee spikes en de gigantische waterclimax op het einde. Hieronder vindt u de volledige video van de onthulling.

 

Nieuw darkride-systeem

Naast de nieuwe waterachtbaan heeft de fabrikant ook een nieuw soort bootjessysteem ontwikkeld. Dit kan gebruikt worden in darkride vorm of als een outdoor bootavontuur. Het nieuwe concept heet “The Rocking Boat” en die naam dekt volledig de lading. De boot zou “heen en weer swingen zoals een echte boot”, claimt de fabrikant. Daarnaast is elke boot individueel aangedreven en kan de baan waarop deze boten ‘varen’ scherpere bochten maken dan voordien mogelijk was met een ordinair bootsysteem. Ook zouden de boten interactief bestuurd kunnen worden door de inzittenden. De fabrikant bouwde ook een proefopstelling, die samen met animatiebeelden in onderstaande video te bekijken zijn.

 

Het is nog niet bekend wanneer we de eerste exemplaren van deze nieuwe waterattracties mogen verwachten.

 

 

Bron: Mack Rides, kirmesfanmopohl