Eerste treintje geplaatst op spectaculaire hybride achtbaan in Busch Gardens Tampa

Bij Busch Gardens Tampa Bay leverde Rocky Mountain Construction het eerste treintje voor de spectaculaire hybride achtbaan Iron Gwazi. Met het plaatsen van de trein lijkt het er op dat de eerste testritten niet lang meer op zich zullen laten wachten.

 

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa is het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction volop bezig met de ombouw van de duellerende houten achtbaan Gwazi naar de hybrideachtbaan Iron Gwazi. Dit bedrijf staat er bekend om enorm spectaculaire banen te bouwen, denk maar aan Untamed in Walibi Holland.

Ondertussen staat het eerste treintje op de baan en zijn de testritten in zicht. In totaal zullen er twee treintjes over de baan rijden, die telkens plaats bieden aan 24 personen.

Busch Gardens Tampa Bay
Busch Gardens Tampa Bay

 

 

Iron Gwazi

Iron Gwazi wordt 62,8 meter hoog, 1242,1 meter lang en zal een topsnelheid behalen van 122,3 km/h. In de baan zullen drie inversies komen. De attractie wordt voorzien van een first drop van 91°, wat het de steilste achtbaandrop maakt van alle hybrideachtbanen in de wereld. Een ritje zal 1 minuut en 50 seconden duren en er zullen 12 airtime momenten zijn. Voor de bouw werd beroep gedaan op Rocky Mountain Construction.

Iron Gwazi krijgt niet alleen het wereldrecord van steilste achtbaandrop op een hybrideachtbaan, het is ook de snelste hybrideachtbaan ter wereld en is samen met Zadra in Energylandia de hoogste hybrideachtbaan ter wereld.

 

 

Meer updates vindt u hier.  

 

 

 

Bron en foto’s: Busch Gardens Tampa