Bouw spectaculaire glijbaan van start in Chimelong Water Park

In het Chinese park Chimelong Water Park zijn de werken aan de nieuwe spectaculaire glijbaan in volle gang. Deze glijbaan vormt een speciale combinatie van een waterglijbaan en een reuzenrad. De glijbaan werd als test opgebouwd bij de Duitse fabrikant.

 

Bezoekers van het Chinese park Chimelong Water Park zullen volgend seizoen een gloednieuwe, unieke waterglijbaan kunnen ervaren. De Duitse bouwer Wiegand-Maelzer bouwt hier namelijk een unieke glijbaan, die een combinatie wordt van een reuzenrad en een waterglijbaan.

 

SlideWheel wordt ‘s werelds eerste roterende waterglijbaan en zal drie omwentelingen per minuut maken. Tijdens de glijpartij kunnen 3 banden van elk 4 personen tegelijkertijd plezier beleven, waardoor er een capaciteit van 720 personen per uur wordt gehaald.

Het SlideWheel wordt 24 meter hoog en heeft een oppervlakte van 26 meter op 32 meter. Tijdens de rit van 1 minuut en 20 seconden, wat zeer lang is voor een waterslide, worden er snelheden behaald tot 40km/u.

 

 

foto’s: Wiegand