Ferrari World – Mission Ferrari

Mission Ferrari wordt het eerste prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij krijgt de attractie heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide.

 

Eerste SFX coaster ter wereld:

Mission Ferrari wordt ongetwijfeld een zeer spectaculaire achtbaan en het eerste prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineerde een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide. In onderstaand introductie filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

 

De SFX coaster in Ferrari World zal 2 van deze speciale elementen bevatten. Zowel de Track Drop en het Tilt element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM Launches tot maximaal 72km/u. De baan zal zowel een indoor als outdoor gedeelte hebben en er zullen twee 3D-schermen geplaatst worden in het indoor gedeelte. De totale lengte wordt 541,8 meter.

Op de lay-out tekening staan 2 inversies. De track zelf zal gemaakt worden door de Chinese “Qiguang Group” waarvan de eerste trackdelen in 2014 werden geproduceerd.

Dynamic Attractions heeft in het verleden al twee andere achtbanen gebouwd. Beide voor Disney, de “Big Thunder Mountain Railroad” en de “Space Mountain” in Disneyland Anaheim.

Meer informatie over de SFX coaster kan u in dit filmpje bekijken.

Dynamic Attractions SFX Coaster!Dynamic Attractions “SFX Coaster” going to Ferrari World in Abu Dhabi looks AMAZING!!! #IAAPASHARE if you want one built closer to home!Subscribe to our YouTube Channel: https://www.youtube.com/themeparkreview

Posted by Theme Park Review on woensdag 19 november 2014

 

Feiten:

  • Naam: Mission Ferrari 
  • Opening: 12 januari 2023 (origineel gepland voor: 2015)
  • Bouwer: Dynamic Attractions
  • Model: SFX Coaster
  • Snelheid: 72 km/u
  • Lengte: 541,8 meter
  • Aantal lanceringen: 3

 

Bouwupdates:

16 januari 2023: Eerste POV!

 

12 januari 2023: Na 8 jaar vertraging is de achtbaan geopend!

 

6 maart 2022: Voor het eerst vinden er testritten plaats met mensen in de karretjes!

 

9 december 2021: De testritten zijn opnieuw opgestart

Foto: AndrewSwope (Reddit)

 

 

28 januari 2021: Testritten!!!

 

6 oktober 2020: Openingsdatum opnieuw opgeschoven

Muur is nu wel geschilderd.

23 januari 2020: 2020 als nieuwe openingsdatum voorgesteld

 

18 november 2018: Er hebben testritten plaatsgevonden

 

11 november 2017: Opening uitgesteld naar 2018

De opening van de achtbaan is opnieuw uitgesteld, deze maal naar 2018, oorspronkelijk moest de achtbaan in 2015 openen. Na lange tijd waren er wel terug opnieuw werken bezig. Bij het indoorgedeelte waren ze aan het lassen. Foto’s: Simon De Bruijn.

 

3 januari 2017: Er zijn opnieuw werken gebeurd voor de achtbaan

Foto’s: George Greenway

 
17 januari 2016: Meer foto’s van deze achtbaan

Opvallend: De achtbaan track heeft een groot gedeelte in het donker. Waar de track terug naar de grote hoofdzaal gaat, is de opening dicht gemaakt zodat niemand naar binnen kan kijken. Foto’s zijn van David Arnold.

 

 

25 november 2015: Foto van de andere kant

 

 
5 november 2015: De baan zal een inversie hebben

 

 
27 oktober 2015: De opbouw is begonnen

 
 
 
 

Foto’s: Themeparkreview, VHcoasters, Parks & Coasters Worldwide, David Arnold, George Greenway, Simon De Bruijn