Metershoge vrijevaltoren gaat de hoogte in bij Bayern Park

Het Duitse pretpark Bayern Park opent in 2020 een grote nieuwe thrill ride. Het park bouwt namelijk aan haar hoogste attractie ooit.  In 2020 opent men een  gyro drop tower van maar liefst 109 meter hoog.

 

Wat Hansa Park kan kunnen wij ook, moet Bayern Park gedacht hebben bij het plannen van de nieuwe 109 meter hoge vrijeval toren. Want na Highlander zal ook dit park een gyro drop toren openen van de fabrikant Funtime. Momenteel worden de eerste onderdelen geplaatst en zal de toren in de komende dagen enkel maar hoger en hoger worden.

 

De vrijevaltoren komt te liggen naast de familie-achtbaan Achterbahn, gelegen aan de achterkant van het park. Er zullen 24 mensen tegelijk in de attractie kunnen plaatsnemen. De nieuwigheid zal voorzien worden van een draaiende gondel, waardoor bezoekers een uitstekend uitzicht krijgen over de omgeving. Als hoogtepunt is er de val van 93 meter hoog aan een snelheid van 113 km/u.

 

Bron en foto’s: Bayern Park, Coasterfriends