Furuvik gaat nieuwe achtbaan in 2020 openen

Het Zweedse pretpark Furuvik, gelegen in Gävle, gaat in 2020 een nieuwe achtbaan openen. Dat nieuws maakte het pret- en dierenpark zelf bekend. De achtbaan zal haar oude kinderachtbaan vervangen die eind dit jaar sloot. Zo komt het totaal aantal rollercoasters weer op drie uit.

 

Eind dit seizoen sloot Furuvik haar kinderachtbaan Lilla Bergbanan, een Big Apple / Wacky Worm rollercoaster van de Italiaanse fabrikant DAL Amusement Rides Company. De achtbaan werd ondertussen verkocht aan de Engelse exploitant Emmerson Edwards.

De kinderachtbaan zal vervangen worden door een nieuwe achtbaan voor deze doelgroep. Het gaat om een achtbaan met de naam Draken die gebouwd zal worden door de Duitse fabrikant Zierer. Draken krijgt een topsnelheid van 30 km/u en wordt 4,5 meter hoog. De totale afstand wordt 128 meter maar de trein zal meerdere rondjes maken op het parcours. De achtbaan zal geopend worden op 16 mei 2020 wanneer Furuvik de poorten opent voor het nieuwe seizoen.

Furuvik is een onderdeel van de Zweedse pretparkgroep Parks and Resorts Scandinavia. Naast het pretparkgedeelte is er ook een dierentuin, waterpark en natuurgebied in het park. De andere achtbanen van het park zijn Fireball, een Family Boomerang Coaster van Vekoma die opende in 2017 en Rocket, een Jet Star 2 van de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf.

 

Bronnen: Furuvik, rcdb