Eerste trackdelen voor nieuwe achtbaan Bellewaerde zijn aangekomen

De eerste trackdelen voor een gloednieuwe familiecoaster in het West-Vlaamse pret- en dierenpark Bellewaerde, zijn net voor de jaarwisseling, aangekomen in het park. Hiermee kan de bouw van de achtbaan spoedig van start gaan. Het gaat om een achtbaan die komt te liggen in de Canadazone van het park.

 

Groot nieuws was er toen op 16 februari 2019 een bouwaanvraag van Bellewaerde naar buiten kwam. Het park wilde namelijk een grote familie-achtbaan bouwen in de Canada zone, vlakbij Dawson Duel, het apeneiland en het waterpark. Ondertussen werd in september de bouwvergunning goedgekeurd waardoor het licht op groen gezet werd voor het nieuwe project.

Het nieuwe project heeft de werknaam Canadacoaster en betreft het bouwen van een familie-coaster die deels boven land en deels boven het water (de Bellewaerdevijver) zal plaatsvinden. De achtbaan wordt 17,15 meter hoog en zal de attractie Dawson Duel kruisen.

De rit zal starten met een lifthill van 17,15 meter hoog, gevolgd door een drop onder Dawson Duel door. Hierna loopt het parcours verder terug richting het apeneiland. Daar maakt de baan een lus om weer terug te keren.

Vervolgens is er een tweede lifthill of een lancering op een lichte helling die de inzittenden richting een grote spike brengt. Deze constructie zal een hoogte hebben van 18,86 meter. De treinen komen hier tot stilstand en rijden weer achterwaarts richting het stationsgebouw. Hier komt dan een wissel-track die de bezoekers terug het stationsgebouw binnenbrengt.

De afgelopen maanden werden de grondvoorbereidingswerken uitgevoerd. Heel wat bomen werden gekapt en de oneffenheden werden uit het terrein gehaald. Ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen in het pretpark. Het gaat om groene supports met grijs/bruine track die perfect in het bosrijke en natuurlijke landschap van Bellewaerde passen.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Themepark Magic (Ryan Vermote) & Coasters World (Deejay-fluzzy)