Video: Whale Wings gaat tegen de grond

Ooit al eens willen zien hoe een achtbaan doormiddel van een domino-effect tegen de grond gaat? In een video die circuleert op sociale media kan je zien hoe tijdens de sloop van de Chinese achtbaan Whale Wings de supports tegen elkaar botsen, alvorens ze tegen de vlakte gaan. 

 

In het Chinese pretpark Happy Live Park werd de achtbaan Whale Wings gesloopt. Het gaat over een Suspended Roller Coaster uit de stallen van Beijing Jiuhua Amusement Rides van amper vijf jaar oud. De achtbaan moest afgebroken worden omdat Happy Live Park bankroet ging. Het park was duidelijk niet opgewassen tegen de concurrentiestrijd met het nabijgelegen pretpark Oriental Heritage.

Whale Wings was een attractie van 32 meter hoog en behaalde een maximumsnelheid van 75 km/u. Tijdens de rit van 2 minuten en 40 seconden gingen passagiers doorheen 4 inversies. De bouw van deze achtbaan kostte een flinke 2 miljoen euro.

 

Bronnen en beeldmateriaal: YouTube & RCDB