Lewa Adventure bekend van Hypercoaster ‘Flash’ gesloten

Er is onverwacht nieuws van Lewa Adventure. Het park dat in 2015 geopend werd voor het publiek heeft de deuren alweer gesloten. Het park is bij rollercoasterfans bekend wegens de grote Hypercoaster die er staat, dit is de Flash van Mack Rides. Het is niet duidelijk of Lewa Adventure opnieuw geopend zal worden.

 

Het nieuwe pretpark Lewa Adventure werd geopend in 2015 voor het grote publiek. Het pretpark kreeg meteen de aandacht van de doorwinterde pretparkfans want heel wat indrukwekkende attracties en thematisering werd opgebouwd. Waaronder ook Flash, een Hypercoaster van het Duitse Mack Rides. Het was de eerste keer dat Mack Rides een achtbaan van dergelijke grote bouwde en liet toen voor het eerst zien waartoe het allemaal in staat was.

Flash behaalde een snelheid van 115 km/u en is 61 meter hoog. Tijdens het parcours van 1273 meter gingen de bezoekers 2 keer overkop. De Looping van de achtbaan was destijds de hoogste looping ooit gebouwd. Tijdens de rit die 2 minuten duurde werden er krachten tot 4,2 G bereikt.

 

Voor de rest stonden er vooral attracties van Chinese makelij. Zo stond er een nagemaakte Boomerang achtbaan, een looping coaster, een nagemaakte motorbike coaster, een hangende looping coaster en een Chinese Mine Train in een mooi thema. Heel het park was ondergedompeld in een mooi sausje van thematisering en het was een van de aantrekkelijkste parken van China.

Officieel is het pretpark gesloten voor grote renovatiewerken, maar dit is behoorlijk opmerkelijk omdat het park nog maar 5 jaar geopend was. Mensen die het park bezochten maken vaak melding van weinig medebezoekers. Het blijft dus even afwachten of en wanneer het pretpark heropend zal worden.

Bron: rcdb

Foto’s: Gavin Jones (www.coasterforce.com)