Eerste supports Max & Moritz verrijzen in de Efteling

In de Efteling wordt er hard gewerkt aan de dubbele Powered Coaster Max & Moritz. Deze week zijn na de grond- en funderingswerken dan eindelijk de eerste supports geplaatst voor de vervanger van de Bob. Ook de werkzaamheden aan de landscaping en het stationsgebouw verlopen spoedig.

 

Na de sluiting van de iconische bobslee-achtbaan is de Efteling druk aan het werk om haar vervanger klaar te krijgen tegen de lente van 2020. Max & Moritz wordt een dubbele Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides en zou de ideale instapachtbaan zijn voor de kleinste gezinsleden. Op recente bouwfoto’s is te zien dat de eerste donkergroene supports voor de achtbaan op hun plaats werden gehesen. Daarnaast zijn de bouwwerkzaamheden aan het stationsgebouw en het omliggende landschap ook verder gevorderd, met onder andere de aanplanting van de eerste naaldbomen.

 


Max & Moritz is gebaseerd op het Duitse verhaal “Max und Mortitz”, waarin twee jonge deugnieten hun dorp op z’n kop zetten door verschillende kwajongensstreken uit te halen. Hun moeder, Frau Schmetterling, bouwt koekoeksklokken (een thema dat duidelijk doorgetrokken werd in het ontwerp van het station), en ze heeft besloten om haar twee zonen op te sluiten in haar werkplaats. Max en Moritz blijven echter niet bij de pakken zitten en bouwen elk hun eigen zeepkist waarmee ze uit de werkplaats ontsnappen.

 

De opening van deze 15 miljoen euro kostende attractie staat gepland voor de lente van 2020. Het volledige project is te volgens via onze bouwupdates.

 

Bron: rcdb.com, Efteling