Legoland New York en Holovis onthullen nieuwe darkride

Het Amerikaanse pretpark Legoland New York is in volle opbouw en zal geopend worden in 2020. Tijdens de IAAPA beurs stelde het park samen met fabrikanten Holovis en ETF een nieuwe darkride voor die speciale technologie bevat. Dankzij deze technologie zullen de bezoekers in de karretjes getransformeerd worden naar Lego figuurtjes.

 

Wanneer het Legoland New York resort geopend wordt op 4 juli 2020 zullen de bezoekers kunnen kennismaken met de hoogtechnologische darkride LEGO® Factory Adventure Ride. Deze darkride werd ontwikkeld door Holovis en ETF en bevat technologie die via een tracking systeem de bezoekers transformeert in een virtuele wereld, waarin ze veranderen in Lego figuurtjes.

In de attractie zullen de bezoekers professor Brick ontmoeten die hen meeneemt op een onvoorspelbaar avontuur doorheen een Legofabriek. Onderweg komen ze heel wat vreemde figuurtjes tegen. Halfweg de rit zullen de voertuigen, ontwikkeld door ETF, volledig omdraaien en halt houden bij een scherm. Op dit scherm zullen de inzittenden hun voertuig zien veranderen in Legoblokjes en nadien op magische wijze ook zichzelf.

Via een speciaal ontwikkelde technologie zullen ook bepaalde attributen van de bezoekers zichtbaar worden op het scherm en dankzij de tracking technologie zullen de figuurtjes ook alle bewegingen van de bezoeker volgen en uitvoeren.

 

 

Wanneer het park opent zal men 50 attracties aanbieden, hieronder enkele constructie foto’s.

Bron en foto’s: Legoland New York