SeaWorld San Diego maakt details bekend van nieuwe Dive Coaster

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Diego heeft op de IAAPA Expo details onthuld over haar nieuwe Dive Coaster die in 2020 zal openen in het park. De achtbaan zal de naam Emperor krijgen, vernoemd naar de keizerspinguïn. Het spectaculairste moment wordt de verticale first drop van 46,6 meter hoog!

 

Tijdens de expo van de International Association of Amusement Parks and Attractions in Orlando heeft SeaWorld San Diego haar gloednieuwe achtbaan voorgesteld aan het grote publiek. Zo werd onthuld dat de Dive Coaster de naam Emperor zal krijgen. Ook de statistieken van de rollercoaster werden bekendgemaakt.

Emperor zal een snelheid krijgen van 96,6 km/u en wordt 762 meter lang. De first drop met een hoek van 90 graden wordt 46,6 meter hoog en 43,6 meter diep. Tijdens de rit die twee minuten zal duren zullen de bezoekers 3 keer overkop gaan via een Immelmann, Barrel Roll en Corkscrew.

Emperor is vernoemd naar de ‘emperor penguin’, ofwel ‘keizerspinguïn’ vertaald in het Nederlands. De treintjes zullen telkens 3 rijen van 6 personen hebben waardoor er in elk karretje 18 personen kunnen meerijden. De karretjes zullen dus dezelfde samenstelling hebben als de Baron in de Efteling.

 

Emperor wordt de 3de nieuwe achtbaan voor het park in 3 jaar tijd. In 2018 opende Electric Eel, een Sky Rocket II-achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. In 2019 opende Tidal Twister, een Skywarp rollercoaster met de Horizontal lay-out gebouwd door het Amerikaanse Skyline Attractions. Voor deze Emperor is het park in zee gegaan met de befaamde achtbaanbouwer B&M.

 

 

Bron: rcdb