Bouwer in de kijker: Skyline Attractions

Het Amerikaanse bedrijf Skyline Attractions is een vrij jonge speler in de pretparkwereld. Het bedrijf ontwerpt moderne en vooruitstrevende attracties. Skyline Attractions gooide hoge ogen op de IAAPA beurs met haar concept van de Skywarp attractie.

 

Het Amerikaanse bedrijf Skyline Attractions werd opgericht in 2014 door Chris Gray, Jeff Pike, Evan Souliere en Bill Wydra. Deze vier mannen hebben behoorlijk wat ervaring in de pretpark business. De heren zaten voor de oprichting van Skyline Attractions meermaals rond de tafel. Er werd op voorhand zorgvoldig besproken wat de sector nog kan gebruiken.

 

Games U Ride

De eerste ontwerpen die het bedrijf uitwerkte waren die van interactieve attracties met een hoog entertainmentgehalte.

 

Strike-U-Up: Bij deze attractie nemen twee duo’s het tegen elkaar op in een soort van hamertje klop spel. Wanneer je met de hamer op een toets klopt zal een stoeltje, met jouw kompaan erin, stijgen. Wie als eerste het hoogste punt bereikt wint het spel.

 

 

Spin-U-Win: Ook bij dit spel nemen spelers het tegen elkaar op. Hoe meer je in het rond spint, hoe hoger het licht zal stijgen in de kolom. De speler die als eerste erin slaagt om het licht de top te laten  bereiken wint.

 

 

Skywarp

Het meest spectaculaire item in de catalogus van dit bedrijf is ongetwijfeld de Skywarp! Deze attractie maakt de ene looping na de andere. De eerste in haar soort opende in Six Flags Discovery Kingdom als Harley Quinn Crazy Coaster.

 

Skywarp: Bij deze thrillride maak je meerdere inversies doorheen een pretzelloop. Dankzij de vorm van dit gevaarte passeren de treintjes elkaar meermaals rakelings; alsof je een high five kan geven aan de passagiers in de andere trein. Tijdens de rit ga je tot twaalfmaal overkop. De attractie heeft een lengte van 110 meter en een snelheid van 112 km/u.

 

 

Skywarp Eclipse: Deze variant heeft hetzelfde basisprincipe als de Skywarp. In tegenstelling tot het originele concept ga je bij de Eclipse door een looping en een non-inverted looping.

 

Skywarp Horizon: Bij de Skywarp Horizon ga je, in tegenstelling tot de twee andere versies, niet de hoogte in. Het is een ‘liggende’ variant, waarbij je doorheen een Corckscrew inversie gaat.

 

Family Rides

Crazy Couch: Bij deze attractie neem je plaats op een bank die naar rechts en links kantelt. Tegelijkertijd beweegt de bank ook op en neer.

 

 

 

Bron en foto’s: Skyline Attractions