Sekten wordt het nieuwe spookhuis tijdens Halloween in Gröna Lund

Van 18 oktober tot 3 november organiseert men voor de derde keer een Halloween-evenement in Gröna Lund. Er zijn dit jaar enkele nieuwe uitdagingen te beleven. Naast de nieuwe horrorattractie ‘sekten’ komt er ook een nieuwe Scare Zone.

 

Vanaf 18 oktober wordt Gröna Lund gedurende 13 dagen getransformeerd tot de engste plaats in Stockholm. Door de werkzaamheden aan de nieuwe achtbaan zal het aantal bezoekers wel gelimiteerd worden tot 12.500. De grote nieuwigheid voor dit jaar wordt het spookhuis Sekten, maar met Candyland komt er ook een nieuwe scarezone.

 

Sekten

Te midden van de wildernis, ver weg van de bewoonde wereld, heeft een charismatische en autoritaire leider een groep toegewijde leden verzameld. Deze werden voor het leven gebrandmerkt met een occult symbool. Samen aanbidden ze duistere krachten, om zo een demon in hun midden te krijgen. Ze zijn er van overtuigd dat dit hen eeuwig leven zal geven en onbeperkte kracht. Om deze demon uit de onderwereld te bevrijden moeten ze tijdens een offerceremonie de ziel van onschuldige mensen offeren.

 

Andere spookhuizen

 

Zombie Zone

Er is een uitbraak aan de gang van zombies en een quarantainezone werd opgericht. Hier zijn de zombies nu baas, de zone betreed je op eigen risico…

 

House of Even Worse Nightmares

Het spookhuis House Of Nightmares wordt gevuld met nieuwe personages, die ervoor zullen zorgen dat je al op de loop gaat nog voor je binnen bent.

 

Olustiga Huset

Het succes van het Olustiga House gaat dit jaar gewoon door. De Clown Society neemt het huis over en we kunnen nog meer verrassingen verwachten dan vorig jaar. Dit spookhuis verandert het Funhouse in een Not So Funhouse.

 

O-Turen – nieuw

Een liefdesprofessor heeft de Love Tunnel overgenomen en zijn groene liefdesdrankje verspreid in het water. Betreedt deze fascinerende wereld, maar wees niet bang.

 

Blå tåget (blue train)

De Blue Train wordt een complete nieuwe ervaring voor alle inzittenden. Stap in de Blue Train-tunnels waar zowel geesten als draken leven…

 

Pettson o Findus-huset

Tijdens Halloween kunnen kinderen spinnenwebben, tovenaars en heel wat soorten dieren ontdekken. Dit is geschikt voor iedereen en belooft een uitdaging te zijn voor de kleinsten.

 

Skeppet

Een schip uit het Oosten beleefde een stormige nacht en ligt verankerd met roestige kettingen aan de haven van Gröna Lund. De bemanning is nergens te vinden, maar het gehavende interieur van de boot doet vermoeden dat er vreselijke dingen gebeurd zijn. En dat blijkt ook te kloppen, in de hutten zit een duizend jaar oude vloek verscholen. Dapperen zullen hier een 130m2 grote horror maze moeten overleven. Deze telt drie verdiepingen.