Eerste trackdelen nieuwe achtbaan Orion komen toe bij Kings Island

Het Amerikaanse pretpark Kings Island  zal volgend jaar uitpakken met de nieuwe achtbaan Orion. Deze gigacoaster zal 91 meter hoog worden en een snelheid bereiken van bijna 150 km/h. Onlangs werden alvast de eerste trackdelen geleverd.

 

Kings Island kan met Orion volgend jaar groots uitpakken. Deze nieuwe achtbaan zal hoog boven het park uittorenen met een hoogte van maar liefst 91 meter, een lengte van 1,62 kilometer en topsnelheid van 146,5 km/u. Deze nieuwkomer wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en neemt de plaats in van de recent verwijderde Vekoma-achtbaan Firehawk.

 

 

Orion gaat deel uitmaken van een nieuw themagebied in Kings Island, genaamd Area 72 (verwijzend naar 1972, het openingsjaar van het park). In het achtergrondverhaal is de achtbaan een nieuw vervoersmiddel, dat ontwikkeld is in het Project X-programma. De wetenschappers van Area 72 zijn druk in de weer om met deze nieuwe technologie door een grote meteorieten-storm te vliegen, recht naar een nieuwe planeet in het Orion-sterrenstelsel. Voor dit project zoeken de wetenschappers nog vrijwilligers om met dit nieuw vervoersmiddel mee te vliegen. De opening van Orion staat gepland voor de lente van 2020.

 

De eerste onderdelen zijn toegekomen.

Bron: Kings Island

Foto’s: Coaster Crew