Het Australische Dreamworld pakt uit met spectaculaire achtbaan

Het Australische pretpark Dreamworld zal volgend jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan openen. De nieuwe achtbaan werd gebaseerd op Blue Fire uit Europa-Park, maar toch met enkele extra’s. Zo wordt je niet in eenmaal gelanceerd, maar in drie keer.

 

In 2020 zal het Australische pretpark Dreamworld haar spectaculairste achtbaan openen. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden dor Mack Rides en gebaseerd zijn op de Mega Coaster Blue Fire uit het Duitse Europa-Park.

De nieuwe achtbaan kreeg voorlopig nog geen naam, maar een zal snelheid van 105 km/u bereiken en 1200 meter lang worden. Doorheen het parcours zal je vier inversies kunnen ontdekken: een looping, een Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist.

 

 

Maar wat deze achtbaan echt anders maakt dan Blue Fire is het feit dat je niet in één keer gelanceerd zal worden. Het treintje zal via een schuifsysteem naar de lanceerstrook gebracht worden en in driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts, waarbij je een hoge spike op gaat, om vervolgens opnieuw voorwaarts gelanceerd te worden en het volledige parcours af te leggen. Maar alsof dat nog niet speciaal genoeg is, zal op elke trein het laatste bakje kunnen ronddraaien. Dit systeem werd enkele jaren geleden nog getest in Europa-Park.

 

 

Behalve de achtbaan zal er ook een gloednieuwe waterattractie openen in het waterpark WhiteWater World. Deze glijbaantoren met meerdere glijbanen wordt gebouwd door het Australische bedrijf Simplex-Polin Australia.

 

 

Bron en foto’s: Dreamworld