Kings Island presenteert nieuwe Giga Coaster: Orion

Het Amerikaanse Kings Island heeft hun nieuwigheid voor 2020 aangekondigd: de achtbaan Orion. Dit stalen gevaarte wordt met zijn first drop van ruim 91 meter (300 feet) de zevende Giga Coaster ter wereld en behaalt een topsnelheid van meer dan 146 km/u.

 

Kings Island, gelegen in de Amerikaanse staat Ohio, heeft hun nieuwe achtbaan voor 2020 uit de doeken gedaan: de Giga Coaster Orion. Orion wordt met haar eerste afdaling van meer dan 91 meter, een lengte van 1,62 kilometer en topsnelheid van 146,5 km/u de hoogste, snelste en langste achtbaan van het park. Deze nieuwigheid wordt geproduceerd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en neemt de plaats in van de recent verwijderde Vekoma-achtbaan Firehawk.

 

 

Het park claimt dat Orion de zevende Giga Coaster ter wereld wordt, dit zijn achtbanen met een first drop tussen 300 en 399 feet (91 tot 121 meter), ook al heeft de achtbaan slechts een kettinglift van 87 meter (289 feet) hoog. De uitgestrekte lay-out is samengesteld uit grote en kleine airtime heuvels in combinatie met grote bochten. De meest opvallende elementen zijn de eerste heuvel waar je zijwaartse airtime gaat ervaren en de grote ampersand-uitziende bocht in het midden van de rit, dat gelijkt op de bocht op Shambala (PortAventura, Spanje). Op de baan gaan drie treinen rijden, waarin steeds 32 personen kunnen plaatsnemen. Daarmee zou Orion een hoge theoretische capaciteit van 1650 personen per uur kunnen behalen. De volledige ritervaring is al te beleven in onderstaande video’s van het park.

 

Onride animatie:

 

Overzicht animatie:

 

Orion gaat deel uitmaken van een nieuw themagebied in Kings Island, genaamd Area 72 (verwijzend naar het 1972, het openingsjaar van het park). In het achtergrondverhaal is de achtbaan een nieuw vervoersmiddel, dat ontwikkeld is in het Project X-programma. De wetenschappers van Area 72 zijn druk in de weer om met deze nieuwe technologie door een grote meteorieten-storm te vliegen, recht naar een nieuwe planeet in het Orion-sterrenstelsel. Voor dit project zoeken de wetenschappers nog vrijwilligers om met dit nieuw vervoersmiddel mee te vliegen.

De opening van Orion staat gepland voor de lente van 2020, de eerste werkzaamheden zijn reeds van start gegaan.

 

Bron: Kings Island