Nieuwe Rapid River voor Silver Dollar City

Het Amerikaanse Silver Dollar City opent in 2020 een volledig nieuw themagebied Rivertown met daarin een nieuwe waterattractie: Mystic River Falls. Het wordt een Rapid River met de hoogste drop in het Westelijk Halfrond. In totaal gaat het om een investering van ruim 24 miljoen euro.

 

Silver Dollar City, gelegen in het Amerikaanse Missouri, viert in 2020 haar 60e verjaardag. Dat jubileumjaar gaat gepaard met de opening hun nieuwe themagebied Rivertown, goed voor een inverstering van 24.3 miljoen euro. De sterattractie van dit gebied wordt een nieuwe Rapid River: Mystic River Falls. Eerder dit jaar werd hun oude waterbaan gesloopt. Deze nieuwe waterattractie wordt gebouwd door het park zelf in samenwerking met R.E.S. (Ride Engineers Switzerland), Barr Engineering en Herschend Family Entertainment. De uitbreiding werd aangekondigd met een heuse trailer, die hieronder te bekijken is.

 

Voor Mystic River Falls heeft het park 20.7 miljoen euro van het budget uitgetrokken. De waterbaan heeft een lengte van 640 meter en een verticale lift van 25 meter hoog, goed voor een ritje van ongeveer 5 minuten en 30 seconden. Ook heeft de attractie een drop van 13.7 meter, de hoogste op een Rapid River in het Westelijk Halfrond. Zo breekt Silver Dollar City het record van de vorige recordhouder: Infinity Falls (SeaWorld Orlando). Op het circuit gaan 18 boten varen, waarin telkens 8 personen kunnen plaatsnemen. Er wordt 12.6 m3 water per seconden door de baan gepompt.

Naast de nieuwe Rapid River wordt er ook 3.6 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw restaurant: Rivertown Smokehouse. Hier gaan verscheidene barbecue-specialiteiten te verkrijgen zijn, zoals onder andere spare ribbs en hamburgers. Het restaurant geeft ook een perfect zicht op de passerende boten van Mystic River Falls.

Het nieuwe themagebied Rivertown opent gedurende het seizoen van 2020, een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Ook zijn er extra festiviteiten gepland volgend jaar voor het jubileumjaar. Zo komt de totale investering voor 2020 op 30 miljoen dollar (zo’n 27 miljoen euro), wat de grootste investering ooit is in een tijdspanne van één jaar.

 

Bron: Silver Dollar City