Thrillattractie Snake uit Gröna Lund verhuist volgend jaar naar zusterpark

Dit jaar presenteerde Gröna Lund de nieuwe thrillride Snake. Een zogenaamde Chaos Pendle van de Australische bouwer Funtime. Maar het was maar een tijdelijk onderkomen voor de attractie. Vanaf 2020 krijgt de thrillride een vaste stek in Skara Sommarland.

 

Skara Sommarland presenteert de komst van Snake, die vorig seizoen nog voorgesteld werd in Gröna Lund. Snake is van type Chaos Pendle, uit het assortiment van de Australische fabrikant Funtime. Denk hierbij een beetje aan een booster-attractie, maar dan met een extra arm toegevoegd aan het geheel, die voor een extra beweging zorgt. De attractie heeft een hoogte van 40 meter en slingert je heen en weer aan 80 km/u. Op deze manier wordt een g-kracht van 4,3G bereikt. In de gondel is er plaats voor 2 keer 4 passagiers.

Skara Sommarland en Gröna Lund zijn eigendom van de groep Parks and Resorts Scandinavia, die ook Kolmarden en Furuvik in hun portefeuille hebben. In Gröna Lund stond Snake op een stuk grond waarop de al langer verwachtte B&M inverted achtbaan Blue Harvest moet komen. Deze zou in 2021 moeten openen. In Skara Sommarland krijgt Snake volgend jaar een definitief onderkomen.

 

Bron: parkerlebenis