Sommerland Sjælland opent nieuwe achtbaan

Het Deense pretpark Sommerland Sjælland opende onlangs haar nieuwste achtbaan Rally 88. Het werd een bescheiden baantje, voornamelijk gericht op de jonge bezoekers. Deze zullen tijdens hun ritje volledig rond hun as draaien.

 

Met Rally 88 opende het Deense pretpark Sommerland Sjælland dit jaar een nieuwe achtbaan. Deze achtbaan moet voornamelijk de jongste bezoekers verblijden, die vanaf 90 centimeter al een ritje kunnen maken.

Rally 88 is een Compact Spinningcoaster 9 loop van de Italiaanse bouwer SBF Via Group. Dit type achtbaan lijkt wel de nieuwe Big Apple te worden, meerdere parken openden al een eigen exemplaar. Vorig jaar openden onder andere Tatzmania, Babyland-Amiland, Tayto Park, Churpfalzpark en Kinderstad Heerlen een gelijkaardige achtbaan.   

De achtbaan bestaat uit een acht-vormig parcours, waarover een treintje meerdere rondjes rijdt, tijdens de rit draaien de bakjes om hun as.

 

 

Bron en foto’s: Sommerland Sjælland