Minimumlengte Untamed in Walibi Holland bekendgemaakt

Het is bijna zover. Op 1 juli 2019 opent de langverwachte hybride achtbaan Untamed in Walibi Holland. Ondertussen heeft het Nederlandse pretpark in Flevoland bekendgemaakt wat de minimum lichaamslengte wordt om in de achtbaan een ritje te mogen maken.

 

Untamed is een hybride achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en werd gebouwd op de supports van de voormalige houten achtbaan Robin Hood. Tijdens de testritten van de achtbaan, die eerder deze maand van start gingen, heeft de technische ploeg de G-krachten uitgemeten die bereikt worden tijdens een ritje op Untamed.

Dit was het laatste gegeven dat nog ontbrak om de minimum lichaamslengte voor inzittenden te kunnen bepalen. Nadat duidelijk werd hoeveel G-krachten er zijn, is beslist dat de minimumlengte van Untamed 120 centimeter wordt. Dit is 20 centimeter minder dan bijvoorbeeld Goliath, waar bezoekers 1,40 meter moeten zijn om een ritje te mogen maken. Zeer goed nieuws dus voor iedereen die nog net te klein is om in Goliath te mogen.

 

Eerste onride en testritten:

Na maanden van bouwen werd vorige maand de track van Untamed voltooid. Op 3 juni vonden de eerste testritten plaats en verschenen er foto’s en filmpjes van deze mijlpaal op sociale media. Een dag later kwam de eerste onride video van de rollercoaster naar buiten. Op de onride beelden is te zien hoe waanzinnig hoog de snelheid ligt gedurende het hele parcours. Bekijk zelf hier de beelden:

 

Statistieken Untamed:

De nieuwe hybride achtbaan werd gebouwd op de oude fundamenten van de houten achtbaan Robin Hood. Untamed wordt sneller, hoger, langer en steiler dan de oude Robin Hood. De hybride achtbaan krijgt een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1.085 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan, een wereldrecord op een hybride achtbaan. De first drop zal 35,4 meter hoog zijn in een hoek van 80°, dit is bijna verticaal. Tijdens de rit zullen er 14 airtime-momenten zijn, dubbel zoveel als bij Goliath, alsook heel wat andere interessante elementen. De opening van Untamed is voorzien op 1 juli 2019 om 13u30.

 

Alles wat je moet weten over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Bron: Walibi Holland