Tal van nieuwigheden deze zomer in de Plopsa-parken

Na een succesvol voorjaar met een uiterst goede paasvakantie stomen de Plopsa-parken zich opnieuw helemaal klaar voor het zomerseizoen. In Plopsaland De Panne worden de Boomstammetjes aan een grondige metamorfose onderworpen en gaan vanaf deze zomer onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven. Daarnaast staan ook Samson & Gert voor de allerlaatste keer op het podium van het Plopsa Theater met de Samson & Gert Zomershow.

 

Plopsaland De Panne

 

Avant-première nieuwe ‘Dino Splash’

De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne worden momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De populaire waterattractie wordt vanaf deze zomer de ‘Dino Splash’, een echte belevingsattractie waarbij bezoekers doorheen een prehistorisch landschap met levensechte, bewegende dinosaurussen varen en zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen. De officiële opening is gepland voor 2020, maar bezoekers kunnen de ‘Dino Splash’ deze zomer wel al in avant-première uittesten. Kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

 

Allerlaatste Samson & Gert Zomershow

Onlangs maakte Gert Verhulst zijn afscheid van Samson & Gert bekend en valt na 20 jaar ook het doek over de legendarische Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne. Gelukkig komen ze, tijdens weekdagen van 22 juli tot en met 23 augustus, maar al te graag nog eens naar Plopsaland De Panne voor de allerlaatste Zomershow. Naar traditie wordt de show kracht bijgezet door een fantastisch liveorkest.

 

F.C. De Kampioenen Fandagen

De cast van F.C. De Kampioenen geeft de aftrap van de zomer in Plopsaland De Panne. Van 12 tot en met 15 juli ontmoeten bezoekers in het enige echte F.C. De Kampioenencafé met de originele decors onder andere Boma, Carmen, Doortje, Bieke en Marcske.

 

Plopsa Late Night op woensdag

Op zaterdagavond 6 juli verwent Plopsaland De Panne 10.000 abonnees tijdens de exclusieve laatavondopening: Nacht van de Abonnees. “Onze abonnees zijn onze trouwste fans. Met deze avond willen we hen dan ook eens extra in de bloemetjes zetten.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. Hanne, Marthe en Klaasje van K3 openen het feest met een swingend optreden. De avond wordt afgesloten met een knallende dj-set en een spetterend vuurwerk. Daarnaast pakt Plopsaland De Panne nog zeven opeenvolgende woensdagen uit met Plopsa Late Night, waarbij de attracties tot 22u30 openblijven en de dag met een spectaculair vuurwerk afgesloten wordt.

 

Gloednieuwe Magic Bubble Nights

Daarnaast pakt het park op vrijdagen, van 2 tot en met 16 augustus, uit met een gloednieuw concept: Magic Bubble Nights. Magische bellen vullen de lucht en wonderlijke wezens nodigen de bezoekers uit om deze mysterieuze bellenwereld te ontdekken.

 

Plopsaqua De Panne

Na de succesformule van het nachtzwemmen van vorige zomer, is Plopsaqua De Panne elke vrijdag, van 26 juli tot en met 30 augustus, tot 00u30 geopend voor een verfrissende duik. Ook op woensdagen, van 17 juli tot en met 28 augustus, kunnen bezoekers waterpret tot 22u00 beleven. Bovendien werd begin mei het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. In samenwerking met de steden Hannuit en Landen zal er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd worden, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

 

Plopsa Indoor Hasselt

 

Shows van Kabouter Klus & Bumba

De echte Kabouter Klus van televisie ruilt de Melkherberg in voor een zomervakantie in Plopsa Indoor Hasselt. Elke weekdag, van 22 juli tot en met 23 augustus, staat hij op het podium met een knotsgekke zomershow vol dansjes, liedjes en leuke moppen. Voor de allerkleinsten is de aanwezigheid van Bumba uiteraard een must. De publiekslieveling geeft dan ook elke dag het beste van zichzelf tijdens de Bumba Magico Show.

 

Plopsa Coo

 

PAW Patrol Nocturnes

Met de PAW Patrol Nocturnes pakt Plopsa Coo uit met een gloednieuw zomerconcept. Elke woensdag, van 17 juli tot en met 28 augustus, hangt er niet alleen een magische sfeer in het park, bezoekers krijgen er ook de kans om de meer dan 20 attracties en de adembenemende natuur bij het vallen van de avond te beleven en de razendpopulaire pups van PAW Patrol te ontmoeten. Vervolgens barst er om 22u00 een spetterend vuurwerk los boven de beroemde Watervallen van Coo.

 

K3 Dagen

Om de Nationale Feestdag te vieren, nodigt Plopsa Coo op zaterdag 20 en zondag 21 juli de meiden van K3 uit voor een spetterend optreden. Klassiekers, maar ook de nieuwe zomerhit ‘Jij bent mijn Gigi’ staan op het programma tijdens dit feestelijke weekend.