Legendia pakt uit met grote nieuwe attractie in 2020

Het Poolse pretpark Legendia gaat in 2020 uitpakken met een grote nieuwe attractie. Dit is te zien op spandoeken die in het park hangen. Het wordt een zeer grote waterattractie die in juni van 2020 moet openen voor het publiek.

 

Wie Legendia sinds 2018 bezocht kon de grote spandoeken al zien hangen. “Wij bouwen een nieuwe attractie tegen 2020”, staat er te lezen op de blauwe spandoeken die gevestigd zijn aan houten schuttingen. Deze houten schuttingen spannen een groot oppervlak af in het park die bedoeld is voor de nieuwe attractie.

Ondertussen werd de oppervlakte bouwklaar gemaakt, dit wil zeggen dat de oneffenheden op het stuk grond er zijn uitgehaald en de oppervlakte gelijk is gemaakt. Het afgebakend terrein loopt van de dubbele looping achtbaan Diabelska Pętla (tot vorig jaar gekend onder de naam Tornado), tot de spectaculaire achtbaan Lech Coaster die gebouwd werd door Vekoma in 2017.

In een reactie aan onze redactie laat Legendia weten dat ze bezig zijn met de bouw van een nieuwe waterattractie. Het moet een van de grootste attracties worden van het park, zonder daarbij de families over het hoofd te zien. Het is de bedoeling dat de attractie zal openen in juni van 2020.

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko, wat de volledige naam van het park is, werd bekend bij het grote publiek toen ze in 2017 de spectaculaire Lech Coaster bouwde. De achtbaan werd gemaakt door Vekoma en geeft een enorm pittige rit weg. De rollercoaster is 40 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt. Op het 908 meter lange parcours wisselen de spectaculaire elementen elkaar af met verschillende snelle richting wissels, airtime momenten en drie inversies. Dit alles werd gestopt in een mooi themagebied met als kers op de taart een gigantische arend.

 

Naast de nieuwe achtbaan, die een investering was van 4,36 miljoen euro, investeerde het park ook in een nieuwe darkride dat een samenwerking was tussen Alterface en Jora Vision. Bazyliszek is gebouwd met de modernste technologieën en is een unieke ervaring geworden. Daarnaast werd het volledige park de afgelopen jaren volledig gethematiseerd door Jora Vision en op deze manier in een compleet nieuw jasje gestopt.

 

 

Bron: Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko

Foto’s: Themeparkfreaks (Jonathan Sansens & Tristan Indigne)