Fotoalbum: Legendia – september 2018

Themeparkfreak Jonathan trok samen met de Rollercoaster Friends op 9 september 2018 naar het Poolse pretpark Legendia. Dit is het tweede grootste pretpark van Polen en ligt op een uurtje rijden van Energylandia.
Door de grote investeringen van Energylandia kon Legendia niet achterblijven en daarom werd het kermispretpark in 2017 compleet gerestyled door het Nederlandse thematiseringsbedrijf Jora Vision. Het resultaat mag er wezen want Legendia, dat voordien door het leven ging onder de verschrikkelijk moeilijke naam Śląskie Wesołe Miasteczko, is een zeer gezellig en sfeervol park geworden.

In 2017 kreeg het pretpark een extreem goede achtbaan met de Lech Coaster die gebouwd werd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Dit jaar werd er de interactieve darkride “Bazyliszek” geopend, die gebouwd werd door Alterface en Jora Vision. Ook voor 2020 staat er een nieuwe attractie op de planning.