IMAscore viert tiende verjaardag met nieuw logo

De grootste en tevens meest bekende muziekproducent voor de pretparkwereld viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Dit wordt gevierd met een nieuwe identiteit en vooral een nieuw logo voor het bedrijf.

 

IMAscore, een Duitse muziekproducent voor pretparken over de hele wereld, blaast dit jaar tien kaarsjes uit. In 2009 stampten de broers Andreas en Sebastian Kübler samen met Xaver Willebrand een klein bedrijfje uit de grond: IMAscore. In 2011 zetten ze zichzelf op de kaart in de pretparkbranche met hun eerste project voor een pretpark: de soundtrack voor Krake in het Duitse Heide Park. Al snel volgden onder andere Movie Park Germany, Europa Park en Toverland.

Nu, tien jaar later, is er veel veranderd. Hun team bestaat nu uit tien creatieve mensen die samen al meer dan 36 uur aan muziek hebben gecomponeerd, gespreid over 6000 verschillende projecten. “Wanneer we IMAscore oprichtten in 2009, had niemand durven dromen waar we nu staan. Ook wisten we niet dat onze muziek zo veel voor mensen zou kunnen betekenen, daar zijn we super dankbaar voor.”, schrijven ze op hun website. Speciaal voor hun tienjarig bestaan hebben ze een nieuw logo geïntroduceerd met een bijhorende intro, te bekijken in onderstaande video.

 

Nieuwe muziek voor België

Ook dit jaar hebben de componisten van IMAscore niet stilgezeten. Zo hebben ze dit jaar onder andere de muziek voor het nieuwe themagebied “Karma World” in Walibi Belgium geproduceerd. Ook voor Bobbejaanland is meer dan een uur aan muziek geschreven voor de nieuwe themawereld “Land of Legends”, dat komende maand opent.

Enkele jaren geleden hielden we ook een interview met twee van de oprichters van IMAscore, waarin we dieper ingingen op hun passie voor pret- en themaparken.

 

Bron en foto: IMAscore