Fun Pilot en Popcorn Revenge officieel geopend in Walibi Belgium

Vandaag heeft Walibi Belgium twee nieuwe themazones officieel ingehuldigd. Het gaat om Fun World met de gloednieuwe familie achtbaan Fun Pilot en om Karma World met als hoofdattractie de gloednieuwe Popcorn Revenge.

 

Walibi Belgium is bezig aan een groot vernieuwingsplan van het park. Sinds 2018 tot en met 2022 investeert het park meer dan 100 miljoen euro in verschillende nieuwe attracties en worden verschillende gebieden in het park grondig aangepakt.

Vorig jaar opende het eerste nieuwe themagebied, Tiki World, met als hoofdattractie de nieuwe achtbaan Tiki Waka. Ook het nieuwe klimparcours de Tiki Trail werd toegevoegd. Bestaande attracties zoals de Octopus, Gold River Adventure werden eveneens in het themagebied opgenomen.

Vandaag openden het tweede en het derde nieuwe themagebied van Walibi Belgium met Fun World en Karma World. Fun World richt zich op de kleinste bezoekers van het park en is gelegen in het voormalige Walibi Playland. Heel wat bestaande attracties werden in een nieuwe jasje gestoken. De zone die vroeger verschuild zat in de achtergrond van het park is nu naar de voorgrond getrokken. Als hoogtepunt is er de gloednieuwe kinderachtbaan Fun Pilot, die de eerste achtbaan ervaring van heel wat kinderen moet worden. Fun Pilot werd gebouwd door Zierer en is van het type Force 190.

 

Karma World is dan weer gelegen rond het gebied van de Cobra achtbaan en is volledig in een Bollywood thema gestoken. De nieuwe attractie hier is Popcorn Revenge, een shooter attractie waarbij de bezoekers het moeten opnemen tegen boze popcorns. Verder is er ook een gloednieuw restaurant gebouwd waar Indische specialiteiten kunnen worden gegeten. Daarnaast werden alle bestaande gebouwen en attracties zoals de Cobra, Het Vliegend Tapijt, Radja River en Het Paleis van de Geest opnieuw geschilderd en in een nieuw jasje gestoken. Ook de gebouwen werden compleet onder gedompeld in het nieuwe thema.

 

 

Foto’s: Bob Van Dyck