Walibi Holland onthult treintje Untamed en geeft een blik op de bouwwerf

Wie de laatste maanden de pretparkwereld volgde, kan onmogelijk nog aan Walibi Holland denken zonder te denken aan Untamed. Deze hybride achtbaan zal geopend worden op 1 juli 2019 om 13.30u. Met Untamed pakt het park stevig uit en dat konden we merken aan de delen die al opgebouwd zijn op de bouwwerf.

 

Op zaterdag 6 april 2019 ging het nieuwe seizoen van start in Walibi Holland. Het park dat met de slogan #HardGaan duidelijk aantoont dat men hier heel wat thrill kan vinden. Mogelijks moet de grootste thrill later dit jaar echter nog openen. Met Untamed pakt het park flink uit. De oude houten achtbaan Robin Hood wordt bijna onherkenbaar omgebouwd tot een hybride achtbaan met maar liefst vijf inversies, een indrukwekkende first drop en heel wat airtime-momentjes.

Untamed kan men vanaf dit seizoen op 1 juli berijden. De baan vind je terug in de vernieuwde zone Wilderness. Het was deze zone die we als eerste mochten ontdekken. Parkdirecteur Mascha Van Till opende deze zone op zaterdagmorgen feestelijk voor pers en genodigden. In de zone vinden we onder andere een vernieuwde topspin, die de naam Blast draagt en een volledig andere look kreeg. Ook de madhouse Merlin’s Magic Castle kreeg een nieuwe uitstraling door middel van heel wat graffiti. Een hapje eten kan in deze zone in het vorig jaar geopend Cock-a-doodle-doo, maar ook in het pizzastandje The Answer is Pizza. Naast Untamed vind je ook nog Toast & Wrap terug.

Na het ontdekken van de nieuwe zone werd het tijd om het treintje te onthullen, dit doormiddel van een trailer, want de werkelijke trein zit nog op een container die onderweg is vanuit Amerika, waar het bedrijf Rocky Mountain Construction gevestigd is. Dit bedrijf staat in voor het volledige project.  De trein lijkt op een groot insect, dat door de baan zal zoeven. Er zullen twee treinen over de baan rijden, met elk 24 personen aan boord. De capaciteit zal rond 900 personen per uur liggen.

 

Na de onthulling volgde een werfbezoek, waar we konden zien dat het huwelijk tussen staal en hout behoorlijk geslaagd is en de baan zeker niet voor watjes zal zijn. Enkele elementen die momenteel al onthuld werden zijn een 45 graden outside banked corner, micro bunny hump, outside banked curved airtime hill en outside stall 97 degrees. onder de vijf inversies vinden we een step-up under flip en uphill barrel roll. De drie overige inversies worden later onthuld.

Na het zien van al dat fraais kunnen we bijna niet meer wachten om op 1 juli 2019 in te stappen voor een ritje dat ongetwijfeld iedereen verstomd zal doen staan.

 

 

Meer bouwupdates vindt u hier.