Puy du Fou blijft verder uitbreiden met nieuwe parken en shows

Het exploitant van het Franse themapark Puy du Fou zal dit jaar hun park in Toledo, Spanje openen. Daarnaast willen ze ook uitbreiden met nieuwe shows en zal men ook beginnen met de bouw van een gloednieuw park in China.

 

Puy du Fou is een park in Frankrijk dat vooral bekend staat om hun groots opgezette shows waarbij men gebruik maakt van acteurs, dieren en speciale effecten. Het is het op één na grootste park in Frankrijk en wil de komende jaren wereldwijd uitbreiden. Zo kan je vanaf 30 augustus 2019 een bezoekje brengen aan hun eerste Spaanse vestiging in Toledo.

In dit Spaanse park kunnen bezoekers genieten van een 75 minuten durende avondvoorstelling die een blik werpt op de rijke geschiedenis van het land. In 2020 wil men dit nog verder uitbreiden met verschillende restaurants, meerdere shows gedurende de dag en een historisch dorp. Hiermee zullen ze 1000 jobs creëren en mikken ze op 15.000 bezoekers per dag.

 

Ook het park in Frankrijk zal dit jaar een nieuwe show krijgen genaamd “Le Premier Royaume”. Hierbij worden de gasten meegenomen naar de vijfde eeuw waarbij je het leven van koning Chlodwig I volgt, de grondlegger van het vroege Frankrijk. Zoals we gewoon zijn van het park zal men hier gebruik maken van een indrukwekkend decor en heel wat speciale effecten. Voor deze nieuwe 20 minuten durende walk-through werd 13 miljoen euro geïnvesteerd.

De komende 10 jaar wil men zowel in Frankrijk als in Spanje 8 nieuwe shows aanbieden met daarnaast ook vier nieuwe themahotels. Alsof dit alles nog niet genoeg is wil men ook nog vier nieuwe parken openen wereldwijd, waaronder één in China. Het doel is om het Chinese park te openen voor 2025 en zal een investering van 300 miljoen euro met zich meebrengen.

 

Bron: Parkerlebnis, The Guardian, Puy du Fou