Särkänniemi opent 68 meter hoge vrijevaltoren

Het Finse pretpark opent dit jaar haar hoogste attractie. Vrijevaltoren Boom zal 68 meter hoog worden en bezoekers een behoorlijke adrenalinerush opleveren. Zo wordt het aantal thrillrides opnieuw aangevuld na de sluiting van Hurricane.

 

Särkänniemi opent dit jaar een nieuwe attractie die de skyline van het park zal domineren. Boom wordt een 68 meter hoge vrijevaltoren, gebouwd door Zamperla. Hiermee maakt het park het verlies van thrillride Hurricane meer dan goed.

Met Boom opent het park haar hoogste attractie tot nu toe. Boom krijgt een hoogte van 68 meter, wat 23 meter hoger is dan de achtbaan Hype die opende in 2017. In Boom zullen de bezoekers niet alleen een vrije val ervaren, maar ook een lancering van de gondel in de lucht als bij een explosie.

 

Wie een ritje wil maken moet tenminste 1,20 meter groot zijn maar een begeleider meenemen, vanaf 1,40m mag je alleen plaatsnemen. De opening staat gepland voor zaterdag 11 mei 2019, die dag zullen meerdere optredens plaatsvinden voor de feestelijkheden.

 

Bron en foto: Särkänniemi