Fårup Sommerland opent nieuwe familie achtbaan in 2020

Het Deense Fårup Sommerland opent in 2020 een nieuwe familie achtbaan, genaamd “Saven” en die wordt tevens de hoogste achtbaan van het park. Het gaat hier om een family boomerang die je zowel voor- als achteruit meeneemt tijdens de rit.

 

Fårup Sommerland, een pretpark in het noorden van Denemarken, heeft plannen naar buiten gebracht voor een nieuwe familie achtbaan “Saven” (nl: zaag) die in 2020 moet openen. Deze family boomerang van de Nederlandse bouwer Vekoma wordt 24,2 meter hoog en 460 meter lang, waarmee het de hoogste achtbaan in het park wordt. De uitgestrekte lay-out van de nieuwe achtbaan neemt je mee door een bebost gebied en over een kleine vijver met een watereffect, dat is te zien op de officiële video en tekeningen die het park deelde.

Op de baan gaat één trein staan waar 20 inzittenden kunnen plaatsnemen. Wat goed is voor een capaciteit van 700 personen per uur. Of de achtbaan ook de snelste van het park wordt, is nog niet bekend gemaakt door Fårup Sommerland. Wel is zeker dat het een achtbaan voor de hele familie wordt, want kinderen vanaf 95cm groot mogen al plaatsnemen in “Saven”.

Beleef de achtbaan nu al via onderstaande video:

 

Ook dit jaar opent het park al twee nieuwe attractie: een interactieve molen en een zweefmolen. Het park zelf opent haar deuren voor een nieuw seizoen op donderdag 18 april.

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland