Sfeerverslag: Walibi Holland – 06 april 2019

Tijdens het openingsweekend van 2019 nodigde Walibi Holland ons uit om de inwijding van de nieuwe themazone Wilderniss te vieren en een kijkje te nemen op de bouwwerf van de mega-coole achtbaan Untamed. Als extraatje werd ook het treintje voor deze baan onthuld.

 

Een dagje Walibi Holland, daar teken ik steeds weer met veel plezier voor in. Toen het park ons uitnodigde was het dan ook geen dilemma om meteen ja te zeggen. Zo trokken we op 6 april met Bob, Bert, de kids, Matthieu en Isabell naar Biddinghuizen.

Aangekomen in het park mochten we parkdirecteur Mascha Van Thil volgen naar de nieuwe themazone Wilderniss. De zone werd feestelijk geopend en we ontdekten dat het oude Sherwood Forrest een gedaantewisseling ondergaan had. Hier en daar doken al foto’s op van een herschilderde top spin en graffiti op het kasteel, maar je moet dit echt met je eigen ogen zien om het volledige plaatje te snappen. Zo leek de grafiti op Merlin’s Castle op de foto’s vreemd te staan, maar in het totaalplaatje konden we enkel maar toegeven dat het er gewoon zeer goed uit zag.

Dan was het moment suprême aangebroken, het treintje van Untamed, de RMC achtbaan die deze zomer zal openen werd onthuld. Nadien mochten we de bouwwerf betreden, ik kan deze baan maar op een manier beschrijven, pure coasterporno.

Na het officiële gedeelte van de dag en een heerlijk rijkelijk ontbijt trokken we het park in. We begonnen meteen met een ritje op Xpress Platform 13. Een gelanceerde Vekoma achtbaan die enkele jaren geleden een leuke nieuwe wachtrij kreeg. De baan op zich begint met een stevige lancering, maar durft al eens een tikje uitdelen. Al bij al zeker een leuke opwarmer voor de rest van de dag.

Bert en de kids besloten een rondritje te doen op de oldtimers, alvorens we het park vanuit de hoogte bekeken vanuit het Reuzenrad.

Ook El Rio Grande kwam aan bod, waarop nu kleurrijke bootjes dobberen.

Hoog tijd om #HardteGaan in één van de thrillrides. Met Space Shot heeft het park een S&S torentje dat je omhoog katapulteert om nadien een vrije val te maken. Jammer genoeg kreeg deze sinds dit jaar extra riempjes, die behoorlijk tijd slopend bleken te zijn bij het sluiten.

Tijd nu om in de beste achtbaan van Nederland te stappen, althans volgens de kiezers van de Diamond ThemePark Awards. En wie zijn wij om hen tegen te spreken, deze baan blijft een knaller van formaat en verdient deze titel meer dan zeker. Pakken airtime en snelheid doen ons al wegdromen naar de baan die ons eigen Walibi park hier in België zal openen in 2021.

Ook aan de boomstammetjes, oftewel Crazy River, lopen we niet voorbij. Deze bezorgden ons gelukkig een niet al te nat pak.

En tijd om alweer een achtbaan in te duiken, ditmaal die Crazy Leipe Ride, die met veel bravoure destijds aangekondigd werd. We moeten toegeven dat we dit stiekem een superleuk baantje vinden en het lijkt wel alsof er ondertussen heel wat meer pit zit in de rit tegenover in het beginjaar. We vonden ze zo leuk dat al snel een tweede ritje volgde.

Na een ritje op Drako en enkele kiddieridies voor de jongsten onder ons sloten we onze dag af op Speed Of Sound, een Boomerang van Vekoma, maar eentje om u tegen te zeggen. Dankzij het nieuwe treintje is deze misschien wel de enige Boomerang waarop ik een re-ride steeds overweeg.