Disneyland Parijs heropent binnenkort Phantom Manor

Phantom Manor, de iconische attractie van Disneyland Paris, heropent op 3 mei 2019 na zijn grootste verbouwing sinds 1992 en heeft vele verrassingen in petto.

 

Phantom Manor vertelt het originele verhaal van de Haunted Mansion attractie die Walt Disney en zijn Imagineers in 1969 creëerden en gaat terug naar het Amerikaanse westen ten tijde van de goudkoorts. Het imposante huis kijkt uit over Frontierland en laat een glorieus verleden zien, maar de uitgewoonde en vervallen staat suggereert een verontruste geschiedenis: die van een verschrikkelijke ‘Phantom’ en een ongrijpbare bruid van wie haar tragische lot een mysterie blijft…

De attractie heeft een grote renovatie ondergaan waaraan meer dan honderd mensen hebben gewerkt. Alle sets en speciale effecten zijn vernieuwd. Schilderijen, verlichting, Audio-Animatronics®-personages en audiosystemen zijn zorgvuldig verbeterd, waardoor de meeslepende ervaring groter is dan ooit tevoren.

Maar dat is niet alles. De Imagineers maakten gebruik van deze renovatie om enkele van de schaduwen in de geschiedenis op te helderen. Hiervoor hebben zij bij verschillende iconische momenten van de attractie nieuwe ‘illusioneering’-technieken toegepast: spookachtige gezichten verschijnen in spiegels, schilderijen transformeren als bij toverslag voor de ogen van de gasten en onthullen enkele goed verborgen geheimen… beginnend met de identiteit van de Phantom zelf!

Gasten zullen de stem van Vincent Price herkennen, de beroemde acteur van horrorfilms. Dankzij technologische magie verwelkomt hij nu gasten in het landhuis en begeleidt hen naar het hart van het mysterie.

Als eerbetoon aan de attractie heeft Disneyland Paris een reeks unieke items ontwikkeld, zoals het aankomende boek Phantom Manor – The attraction decrypted. Dit boek vertelt het verhaal van de attractie tot in detail met vele archiefdocumenten, getuigenissen, foto’s en nieuwe details.

 

Fun facts
Phantom Manor is een van de meest uitgebreide attractie in het Disneyland Park met meer dan 50 Audio-Animatronics®-personages, veel speciale effecten en meer dan 60 geanimeerde rekwisieten.

De opname van Vincent Price’s stem werd gemaakt voor de opening van de attractie in 1992, maar werd niet gebruikt. De renovatie van Phantom Manor heeft deze originele opname nieuw leven ingeblazen en vertelt het verhaal voor het eerst in zowel het Frans als het Engels.

De skeletten in de catacomben van het landhuis, zijn geïnspireerd op Walt Disney’s eerste korte ‘Silly Symponies’ animatiefilm The Skeleton Dance, uitgebracht in 1929.