Paultons Park krijgt nieuw gebied en achtbaan in 2020

Het Engelse pretpark Paultons Park heeft plannen om in 2020 opnieuw groot uit te pakken. Het park zal namelijk uitbreiden met een nieuw gebied en een nieuwe achtbaan, mogelijks een van wereldformaat!

 

De afgelopen maanden heeft het Zuid-Engelse pretpark Paultons Park fans zitten teasen met haar uitbreidingsplannen voor een nieuw gebied dat in 2020 moet openen. Ondertussen heeft het park “Tornando Springs” geregistreerd als handelsmerk. Daarnaast werden een aantal nieuwe Twitter-accounts aangemaakt die met elkaar over de fictieve stad begonnen te praten.

Veel werd er over het project nog niet bekendgemaakt, maar er werden al wel een aantal concept-arts onthuld. Op deze tekeningen is een nieuwe grote achtbaan te zien die meerdere keren overkop gaat. Als we kijken naar de track- en het treindesign, dan doet ons dit meteen denken aan de X-treme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit zou ook perfect passen in het thema van Tornado Springs.

Vorig jaar werd de eerste en tot nog toe enige achtbaan van dit type geopend. Dit is Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City die de bezoekers meeneemt op een onvergetelijke en spectaculaire rit. Mocht een soortgelijke achtbaan naar Paultons Park komen, dan is dit niet alleen een grote aanwinst voor het park, maar ook voor het hele Verenigd Koninkrijk en Europa.

 

De laatste grote uitbreiding van het park dateert sinds 2016. Toen pakte het pretpark uit met een nieuw dinosaurus-gebied en opende tegelijkertijd twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het ging om een Family Boomerang Coaster met de naam Velociraptor en een Suspended Family Coaster met de naam Flight of the Pterosaur, dit is een achtbaan met hangende treintjes onderaan de track.

 

 

Bron: coastergeek