Eerste onride beelden van hoogste wingcoaster ter wereld

In het nog te openen Wuxi Sunac Land, in de Chineese stad Wuxi, zijn de testritten gestart van de hoogste wingcoaster ter wereld: Soaring with Eagle. Het nieuwe park deelde meteen ook een eerste onride video van de nieuwe achtbaan.

 

Soaring with Eagle is een wing coaster gebouwd door het Zwitserse Bolliger and Mabillard (B&M). De baan wordt met een hoogte van 60 meter de hoogste achtbaan ter wereld van het type. De baan heeft een lengte van 1278 meter met een maximumsnelheid van 118km/u. Per rit is er plaats voor 28 personen en samen met de 3 treinen zorgt dit voor een theoretische capaciteit van 1430 personen per uur.

Rond Soaring with Eagle zijn er grote rotswerken opgetrokken wat zorgt voor enkele ‘head choppers’ en ‘near misses’. Tijdens de rit raas je doorheen 4 inversies: een dive drop, een zero-G Roll, een immelman en tot slot een in-line twist. Het volledige ritverloop is te zien op onderstaande video, gemaakt tijdens één van de testritten.

 

Naast de nieuwe wingcoaster zal er in het nieuwe park ook plaats zijn voor een gelanceerde achtbaan van Mack Rides en een familieachtbaan gebouwd door Zamperla. Wanneer Wuxi Sunac Land opent is momenteel nog onduidelijk.

 

Nieuwe eigenaar

Wuxi Sunac Land (voorheen bekend als Wuxi Wanda City) is één van de vier parken die het Chineese Sunac momenteel aan het opbouwen is. De parken waren samen met een tiental andere pretparken in handen van de Chinese Wanda Group. Deze verkocht ze, samen met een hoop hotels en andere divisies binnen de groep voor 11 miljard dollar aan Sunac China Holdings. In oktober vorig jaar werd het management van de parken overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

 

 

Bron: rcdb en blooloop