Valentijn in ZOO Planckendael: liefdesbaby bij koala’s nu zichtbaar

Net als in het TV programma Blind Getrouwd bracht de wetenschap koala’s Alinga en Maka samen. De perfecte match zo blijkt! Koalamama Alinga en koalapapa Maka kregen er een joey bij!

 

De babykoala is op 6 juni geboren maar vertoefde 6 maanden lang in de knusse buidel van mama Alinga. Nu is hij klaar om zijn schattige snoetje te laten zien aan onze bezoekers! De verzorgers konden al duidelijk zien dat de babykoala een mannetje is. Hij kreeg de naam Tin-Tookie. Met Tin-Tookie is het aantal mannelijke en vrouwelijke dieren weer in evenwicht in het koalaverblijf. Koala Tin-Tookie heeft nog een zusje van een jaar en 5 maanden, Sassafras.

 

Koala’s zijn solitaire dieren en leven het liefst op hun ééntje, behalve dan wanneer het tijd is om te paren. Toch kunnen deze twee niet uit elkaars buurt blijven. Alinga en Maka vormen een bijzonder, ijzersterk liefdeskoppel en doen er dan ook absoluut alles aan om dicht bij elkaar te kunnen kruipen, ook al betekent dat dat ze uit hun boom moeten springen, met alle gevolgen van dien. Daar is kleine Tin-Tookie het resultaat van.