Tivoli Friheden bouwt hoogste torenattractie van Denemarken

Het Deense pretpark Tivoli Friheden zal volgend jaar groots uitpakken met de hoogste torenattractie van Denemarken. Met Hjertekig zal het park een torenattractie openen die zowel een uitkijktoren als een vrijevaltoren is. Deze zal getypeerd worden door een groot hart bovenaan.

 

In 2019 zal het Deense pretpark Tivoli Friheden een gloednieuwe torenattractie openen, die met een hoogte van 65 meter meteen de hoogste van het land zal worden. Hjertekig zal de bezoekers trakteren op twee soorten ritjes. Men kan kiezen voor een rustige uitkijkrit, waarbij men een mooi overzicht krijgt op de omgeving, of een adrenalinevolle vrijeval.

Voor de bouw van deze attractie deed het park een beroep op het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland (RES). Dit bedrijf kennen we ook van de bouw van Wilde Hilde, de nieuwste achtbaan van het Duitse Schwaben-Park.

De kostprijs van het project bedraagt 20 miljoen Deense Kronen, omgerekend is dat ongeveer 2,6 miljoen euro. Bezoekers van 1,10 tot 1,50 meter kunnen onder begeleiding een ritje maken. Wie alleen een ritje wil maken moet minstens 1,50 meter groot zijn.

 

Bron en foto: Tivoli Friheden