Bouwwerken Maxx Force gaan de hoogte in bij Six Flags Great America

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America opent volgend jaar met Maxx Force een spectaculaire gelanceerde achtbaan. Deze zal, dankzij gecompenseerde lucht, één van de snelst accelererende achtbanen ter wereld worden. Ondertussen zijn de bouwwerken de hoogte in gegaan en werden de eerste trackdelen geplaatst.

 

De nieuwe achtbaan Maxx Force in Six Flags Great America zal in 2019 records verbreken. Deze achtbaan wordt gebouwd door S&S Sansei Technologies. Wie instapt voor een ritje zal een van de snelste acceleraties ervaren op een achtbaan. Maxx Force bereikt op amper 2 seconden een snelheid van 125,5 km/u. Dit wil zeggen dat er een versnelling van 17,43 m/s² wordt bereikt. Goed voor de 3de snelst accelererende rollercoaster in de wereld.

 

Ondertussen zijn de eerste trackdelen opgebouwd in het pretpark. Het gaat om een track met een grijze kleur. Op onderstaande foto’s kan je de bouwwerkzaamheden bekijken.

Achtbaan breekt records

Maxx Force zal meerdere records doen sneuvelen, zo krijgt deze achtbaan de snelste inversie op een achtbaan ter wereld, alsook de hoogste dubbele looping ter wereld (53,3 meter), tevens krijgt deze achtbaan de snelste acceleratie van alle gelanceerde achtbanen in Noord-Amerika. De snelste inversie van de achtbaan wordt een Zero-G Roll, die genomen wordt aan 97 km/u.

De achtbaan zal treintjes krijgen die lijken op een formule 1 wagen en deze scheren doorheen de lay-out met vijf inversies. Maxx Force zal komen te staan in de “Carrousel Plaza”-zone van het park. Het wordt tevens de 16de achtbaan van het park.

 

Het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Coaster Studios – Six Flags Great America/Hurricane Harbor