Gringotts Banks attractie komt naar Warner Bros. Studio Tour Londen

Warner Bros. Studio Tour Londen heeft recentelijk aangekondigd dat het een enorme uitbreiding zal krijgen met de toevoeging van de toverbank van Gringotts, de kluis van Lestrange, een galerij van goblins en nog veel meer.

 

Gringotts toverbank wordt gerund door goblins. Wandelend door de imposante marmeren zuilen ontdek je de kostuums en protheses van Bogrod, Griphook en vele andere goblin-bankiers. Elk prothesemasker duurde weken om te creëren, waarbij elk haar individueel werd ingebracht en de aders met de hand werden geschilderd. Het duurde vier uur om acteur Warwick Davis te transformeren in Griphook in de films waarin hij zwarte lenzen en kunstgebitten met extreem scherpe tanden had om de goblin-look te voltooien.

Eenmaal door de bankhal van Gringotts, zullen bezoekers de diepten van de kluis van Lestrange betreden die werd gebruikt om de schatten van Bellatrix Lestrange te bewaren, inclusief het zwaard van Gryffindor en Helga Huffelpuf’s Cup, een van de vele Gruzielementen van Voldemort. Tijdens het filmen werden 38.000 stukken met rubber beklede schatten gecreëerd voor de kluis van Lestrange met inbegrip van 7.014 Huffelpuf Cups. Hier kunnen bezoekers een unieke fotomoment uitproberen, zodat ze in de kluis van Lestrange kunnen stappen en zich met schatten kunnen omringen.

De officiële opening is gepland voor zaterdag 6 april. De uitbreiding van de Gringotts toverbank zal de tot nu toe grootste uitbreiding van de Studio Tour zijn en is ontworpen en gebouwd door veel van de originele bemanningsleden die hebben gewerkt aan de enorm succesvolle magische filmserie waaronder Oscar en BAFTA winnende productie-ontwerper Stuart Craig.

 

 

Bron: thrillgeek.com