Baanverloop Taiga afgewerkt in Linnanmäki

Het Finse Linnanmäki opent dit jaar een spectaculaire achtbaan met twee lanceringen. De bouwwerken gingen de afgelopen maanden hard vooruit. Ondertussen werden de laatste baandelen van Taiga geplaatst.

 

Het pretpark Linnanmäki, gelegen in de Finse hoofdstad Helsinki, heeft plannen om flink te investeren in de toekomst van het park. Dat doen ze dit jaar met de opening van hun nieuwe multi-launch blitz coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Intamin, ook bekend van de lanceerachtbaan Taron in Phantasialand.

Nu zijn er foto’s opgedoken op het Finse forum Huvipuistoseura dat het laatste blauwe baandeel, samen met de vlaggen van de deelnemende partijen, geplaatst is.

De 1104 meter lange baan haalt een snelheid van 106 km/h, door middel van 2 LSM-lanceringen, en bereikt een hoogt van 52 meter. De lay-out bestaat verder nog uit vier inversies, waaronder een unieke zero-g winder, die bestaat uit een halve zero-g roll gevolgd door een soort halve side winder. Daarnaast heeft de baan ook nog een dive loop, een immelmann en een inline twist. Een concrete openingsdatum is verder nog niet gecommuniceerd.

 

 

Bron: Forum Huvipuistoseura.org