Universal’s Islands Of Adventure maakt naam Harry Potter achtbaan bekend

Eén van de grootste nieuwe achtbanen voor dit jaar, is de nieuwe gelanceerde achtbaan in het Harry Potter-themagebied in het Amerikaanse park Universal’s Islands of Adventure. Hoewel de opening voor deze zomer gepland staat, zijn er nog steeds weinig details vrijgegeven door Universal. Onlangs lekte nog een concepttekening en maakte het park de naam bekend.

 

Na de opening van ‘The Wizarding World of Harry Potter’ (2010) in Universal’s Islands of Adventure in het Universal Orlando Resort in het Amerikaanse Florida, werd duidelijk dat ze er met Harry Potter een populair IP (intellectual property) bijhadden. En nu, negen jaar later, opent er op de oude locatie van de Dragon Challenge weer een grote nieuwe achtbaan rond de populaire serie. Ditmaal wordt er echter de vriendelijke halfreus Hagrid de ster van de attractie. De naam van de nieuwe achtbaan wordt Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Op de concept-tekening is duidelijk te zien dat de attractie zich afspeelt in een natuurlijke omgeving, vermoedelijk het Verboden Bos uit de Harry Potter-series, met dichtgegroeide bossen en rivier. Ook aan de gebouwen, die vormgegeven zijn als vervallen en met mos-begroeide ruïnes is te zien dat we in een gebied zitten waar al lang niemand meer is geweest. Verder zien we in de rechter benedenhoek ook een rond gebouwtje dat de hut van Hagrid zelf is.

Daarnaast is op recente bouwfoto’s te zien dat de bouw snel vooruit gaat en vele details reeds zijn aangebracht. Er worden ook steeds meer en meer dennenbomen geplaatst, die samen het Verboden Bos gaan vormen.

Eerder werd al bekend dat bezoekers instappen in de motorfiets van Hagrid. Tijdens de rit doorheen het Verboden Bos komen de achtbaanrijders oog in oog komen te staan met verscheidene magische wezens uit de Wizarding World. Zo wordt er gesproken dat onder andere de 3-koppige hond ‘Fluffy’ uit de eerste Harry Potter-film zijn opwachting zal maken. Hoe het allemaal juist in elkaar zal zitten, zullen we deze zomer ontdekken. De opening is gepland voor 13 juni 2019.

 

Bron: Orlando Park Stop

Foto’s: Orlando Park Stop, Midway Mayhem