Untamed in Walibi Holland zal 5 keer overkop gaan!

Er is opnieuw meer informatie naar buiten gekomen over Untamed, de nieuwe achtbaan die Walibi Holland later dit jaar zal openen. Untamed is een hybride achtbaan van de Amerikaanse constructeur Rocky Mountain Construction en nu is bekend gemaakt dat deze 5 keer overkop zal gaan.

 

Het vakblad First Drop, dat uitgebracht wordt door de European Coaster Club (ECC), meldde trots in hun nieuwste uitgave dat Untamed maar liefst 5 inversies zal krijgen. Hiermee krijgt de achtbaan het meeste inversies van alle hybride achtbanen ter wereld. Een inversie is het moment waarop je overkop gaat in een achtbaan. Het nieuws werd ondertussen ook bevestigd door de directeur van Walibi Holland, Mascha van Till.

 

Inversie records:

Steel Vengeance in het Amerikaanse pretpark Cedar Point brak vorig jaar het record van meeste inversies op een hybride achtbaan, met vier inversies. Dit record zal dus dit jaar opnieuw verbroken worden door Untamed in Walibi Holland.

In Nederland en België staan er geen achtbanen die meer dan 5 inversies hebben. Condor in Walibi Holland is de huidige Nederlandse recordhouder, Vampire in Walibi Belgium is de Belgische recordhouder. Beide achtbanen hebben telkens 5 inversies, hiermee evenaart Untamed het Benelux-record. De Speed Of Sound in Walibi Holland, de Boomerang in Bellewaerde en de Cobra in Walibi Belgium hebben elk 3 inversies, maar het parcours wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd waardoor de inzittenden 6 keer overkop gaan tijdens de rit.

 

Statistieken Untamed:

Untamed wordt zowel sneller, hoger, langer en steiler dan de oude Robin Hood. Ook krijgt de achtbaan een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1085 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan. De first drop zal 35,4 meter diep zijn in een hoek van 80°, dit is bijna verticaal. Dit is maar liefst 10 graden steiler dan Goliath, de langste, hoogste en snelste achtbaan van de Benelux.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: First Drop