Tibidabo moderniseert kabelspoorbaan in 2019

Het Spaanse pretpark Tibidabo, gelegen te Barcelona,  moderniseert vanaf september 2019 haar historische kabelspoorbaan. Na een jaar van werken zal deze heropenen met moderne futuristisch trammetjes.

 

In september 2019 zal de kabelspoorbaan sluiten in het Spaanse pretpark Tibidabo. Deze 120 jaar oude attractie krijgt een gloednieuwe futuristische uitstraling. Luciérnaga, zoals deze heet, zal nieuwe treinen krijgen die heel wat meer comfort zullen aanbieden aan de bezoeker.

Luciérnaga’s nieuwe voertuigen zullen een futuristische look krijgen en bieden van achter de glazen wanden een mooi uitzicht op de iconische berg en het daarbij horende landschap. Verder komen er automatische tafels en digitale schermen. Behalve het comfort wordt hiermee ook de capaciteit en veiligheid enorm verhoogd.

De nieuwe voertuigen zullen tevens voorzien van een modern besturingssysteem, airconditioning en een automatische deurvergrendeling. Ook mensen met een beperking zullen zonder probleem kunnen plaatsnemen. De opstapplatformen zullen rolstoelvriendelijker worden en de trammetjes krijgen een speciaal compartiment.

Een ander belangrijke upgrade is dat de trammetjess automatisch rijden. Hierdoor is er geen bestuurderscabine meer nodig, waardoor er plek is voor 252 passagiers. De snelheid zal ook verhogen tot tien meter per seconde, dat maakt dat een ritje minder dan drie minuten zal duren op maximale snelheid.

De kabelbaan opende voor het eerst in 1901.

 

 

Foto’s: Tibidabo

Bronnen: Tibidabo, Parkerlebnis