Sfeerverslag: Freizeitland-Geiselwind – 08-09-2018

Een Duits pretpark waar je een aardig aantal coastercredits kan scoren is Freizeitland-Geiselwind. En als er nu toevallig iets is dat de Themeparkfreaks graag doen, dan is het (achtbanen) scoren. We sprongen tijdens de zonnige septembermaand in de auto en zette koers richting Geiselwind, een stadje gelegen nabij de Duitse grootstad Frankfurt-Am-Rhein.  

 

Aangekomen in het park, zagen we meteen een grote vulkaan met vuureffecten. In het midden van deze vulkaan bevindt zich een Bungee drop, genaamd Vulcano. De ideale attractie om de dag mee te beginnen.

Maar we kwamen hier in eerste instantie natuurlijk om achtbanen te doen, dus op naar Cobra Lost Kingdom coaster, de nieuwste aanwinst voor dit park. Gelegen in een bosrijk gebied en voorzien van de nodige thematisatie wist men een zekere avontuurlijke sfeer te creëren. Deze compacte achtbaan, gebouwd door Interpark, toerde voordien rond op allerlei kermissen, maar heeft nu eindelijk hier haar vaste plekje gevonden.

De rit verloopt vrij soepel met hier een daar een ongemakkelijke knik, maar al bij al best ok. De inversie oogt misschien niet zo heel spectaculair, maar is redelijk intens voor zulke kleine achtbaan. Naar mening een aardig baantje voor zulke beperkte statistieken.

Leuk detail aan Cobra Lost Kingdom coaster is het feit dat men 2 rondjes krijgt. Wat me opviel is dat zo goed als alle attracties in dit park een lang programma hebben. Zo kregen we bij onze tweede credit, genaamd Blauer Enzian, van de dag maar liefst 5 rondjes per rit. Deze Mack powered steel coaster geeft een standaard rit weg, die we van dit type kunnen verwachten.

Tussen al het achtbaan geweld was het tijd om even tot rust te komen in het Elfenschloss. Een walk-trough adventure waarbij de figuren me heel hard deden denken aan die ene Nederlandse attractie Droomvlucht, zeg nu zelf.

Een andere walk trough die we aandeden tijdens ons bezoek was Dinosaurierland. In T-rex World ga je op ontdekkingstocht door een bos vol dino’s.

Tijdens onze wandeling richting de Vekoma Boomerang deden we nog snel even het reuzenrad en de kettingcarousel aan.

De Boomerang achtbanen, je kent het ritverloop wel, achterwaarts de lifthill op, vervolgens dender je naar beneden door de verschillende inversies om daarna de tweede lifthill opgetrokken te worden en het parcours achterwaarts af te leggen. Deze is niet veel anders, toch had ik lichtjes het gevoel dat deze iets soepeler liep als haar Belgische zusjes. Wist je dat dit de enige Vekoma Boomerang van dit type achtbaan is in Duitsland? Tussen de bomen oogt de baan vrij groots & fotogeniek.

Als Themepark bezoek je alle grote achtbanen, maar ook de achtbanen van een kleiner kaliber verdienen onze aandacht. Zo namen we plaats op de rollercoaster Doggy Dog, een SBF Visa junior coaster.

In dit gebied bevond zich ook de modelspoorbaan.

Men kan hier ook verschillende vogelsoorten aanschouwen.

En schattige konijntjes & stekelvarkens.

Nog even tegen elkaar bumperen op de Johnybeats van de foor.

Om vervolgens een 4D filmpje mee te pikken.

Ga je mee met de jeep over de Afrikaanse Savannah?

Griezelen deden we in Horror Lazarett, een luguber spookhuis dat voorzien werd van de nodige sfeervolle acteurs die volledig in hun rol opgaan.

Na het griezelmomentje kropen we in enkele klassieke pretparkattracties, de Break-dance, de Enterprise en een Condor attractie (Ikarus).

Het zonnetje brandde er lustig op los, hoog tijd voor een waterattractie dus.

Vanuit de gyrotower Top of the world krijg je een prachtig zicht over de omgeving en het park.

Onze laatste credit, en laatste attractie van de dag, was Drehgondelbahn. Deze kleine spinning coaster met een kort indoor gedeelte is niet zo heel hoog of snel, maar bij de juiste verdeling van het gewicht, durft deze toch wel eens aardig rondspinnen voor een junior achtbaan.

 

Ons besluit: Freizeitpark Geiselwind is een park dat veel kermisattracties een vaste thuis geeft. Hier en daar werd er al wat geïnvesteerd in thema, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen, maar echte grote afgewerkte themazones ontbreken nog een beetje. Het is absoluut een park met een groot potentieel. Ook een leuk extraatje zijn de lange attractieprogramma’s.